Om mig

 

Mit navn er Diana Smicius.

Jeg er født og opvokset i Litauen.

Efter lang tids vandring og rejse vi har stoppet her. Så nu der er allerede 16 år da min familie og mig bor i Danmark.

Og her har stor støttefamilie – min kære mand Vitas og 3 børn Mazvydas 16 år , Liepa 10 år og Gabrielius 5 år.

Som jeg husker, begyndte jeg at maler da jeg var ca.7-8 år gammel. Farve var altid vigtigst i mit barndoms verden. I lige meget hvad laver jeg – køre til at besøg bedstemor eller lege med veninde i haven. Jeg husker at alle byer hvor jeg har besøgt med min forældre har præcis eget farve fra min farve verden.

Jeg starter til at maler meget mere da vi flytter til at bor i Danmark. Det var en rigtig god måde at udtrykke mine følelser, hvor det samles på hverdags rutine. Og det samles mange a dem – sorg afstand fra familie, bekymringer for fremtid. Samtidig nysgerrighed, rejse indtryk , glæde at opleve ny land .

Inspiration til min  værker får jeg mange steder fra. Men blomster verden er min primære inspiration kilde. Alt i nature – farve og former , skiftede årstider ,byen og hverdag puls puster live harmoni og ro i min ideer.

At male er en vigtig del af min hverdag, som jeg an ikke undvære. Jeg er overbevist om , at den vigtigste del af skabelsen er arbejde og ikke at vente på inspiration.

Jeg arbejder med maleriet på både papir og lærred. Prøve mange forskellige maler tekniker , blande dem med grafisk print med materialer fra nature. Jeg elsker til at maler på min egen dekorativ stil og bruge meget mere intensiv farve på lærred end et findes i virkelighed. Min hjerne laver ”huske øjeblik foto” med det sammen og jeg gå lige efter det når jeg starte at arbejder på lærred. Men farve er hovedperson i mit maleriet . Der for min kunst hedder ”Kunst lige fra hjertet ”.

 

Diana Smicius

Dianas-studie.dk